Categories
Trivia

De beste artikelen van 2013

Sinds het begin van 2013 vallen we het internet lastig met triviale kennis die te belangrijk is om niet gedeeld te worden. Sommige artikelen zijn vaker bekeken dan andere. Alhoewel alle triviale kennis uiteraard gelijk is is sommige kennis toch wat gelijker dan de rest.

Zo worden Duitse tegenkoningen blijkbaar niet boeiend geacht… Arme Heinrich werd maar door één bezoek vereerd. Gelukkig werden een hoop artikelen een stuk vaker gelezen. De volgende artikelen hebben allemaal de top 10 gehaald.

10. Over de naakte molrat en de haai

Of het komt doordat mensen gefascineerd zijn door dieren die weinig tot geen kanker krijgen, of het plaatsten van het woord ‘naakt’ in de titel is niet geheel duidelijk, maar de naakte molrat wist de top 10 net te halen.

9. Evolutionaire uilskuikens

Dodo’s mogen dan evolutionaire uilskuikens zijn, ze hebben het postuum wel tot de 9e plek weten te schoppen.

8. King Lier: een Oranje bastaard

Vooral via zoekopdrachten van Google kwamen bezoekers voor het artikel over Pim Lier, een van de oranje bastaarden. Mensen zijn vooral benieuwd of ie nog leeft. Daar moeten wij het antwoord op schuldig blijven, maar zo ja, dan zou hij nu 95 jaar zijn.

 7. Thomas Midgley jr. de grootste vervuiler ooit

De persoon die in z’n eentje verantwoordelijk is voor een wereldwijde daling van het gemiddeld IQ met een punt of 4, staat op de 7e plaats in de lijst. Redelijk terecht, als je bedenkt dat dat niet eens zijn enige bijdrage was aan de wereldwijde ellende.

6. Hoe Rusland zijn schulden wilde afbetalen…

Rusland is nu niet altijd de meest eerlijke speler in de wereldpolitiek en dat was een jaar of 20 geleden niet veel anders. Duikbootje, iemand?

5. Mammoet over de houdbaarheidsdatum

De afgelopen feestdagen zullen er in heel Nederland wel weer wat specialere dieren op tafel hebben gestaan dan de standaard varkens en kippen, maar mammoetcarpaccio zal er ongetwijfeld niet bij zijn geweest. Maakt niet uit, het schijnt toch niet zo lekker te zijn.

4. Waarom Pandas dood moeten…

Luie bamboevreters, dat zijn het.

3. Filet Americain

Een hoop van onze bezoekers komt via Google binnen. Een groot deel daarvan is op zoek naar de ‘oorsprong van Filet Americain’. Laten wij daar net over geschreven hebben. Het is wel de vraag of alle bezoekers zien op welke datum wij dit bericht geplaatst hebben…

2. Waarom Fernandes zo populair is in Suriname

Met een scheutje wetenschap en een snufje extrapolatie is voor bijna alles een verklaring te vinden.

1. De degenkrab

In tijden van crisis zijn mensen blijkbaar zeer geïnteresseerd in manieren om snel geld te verdienen. Het feitje dat 1 liter bloed van de degenkrab 15 duizend dollar doet, deed vast een deel van onze lezers het hart sneller kloppen. Of dit nou de makkelijkste manier is om een extra centje te verdienen is nog maar zeer de vraag…

Ook in 2014 zullen we weer regelmatig de lezer lastig vallen met noodzakelijke kennis. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: Lees hier binnenkort alles wat je altijd al wilde weten over de Klu Klux Klan en hun heilige boek de Kloran, over de president, die zijn been een staatsbegrafenis gaf en over vleesetende mammoeten uit Amerika…

Een vleesetende mamoet
Een vleesetende mammoet…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *