Categories
Trivia

4 Juni in Vogelvlucht

Op deze  dag in 1798 overleed, tot groot verdriet van de vrouwelijke helft van de Europese bevolking, Giacomo Casanova. Samen met Don Juan de bekendste minnaar van Europa. Van Casanova werd gezegd dat hij dagelijks tientallen oesters at als afrodisiacum. Wellicht zit hier een kern van waarheid in. Oesters bevatten namelijk veel zink en zink is nodig bij de productie van het mannelijke hormoon testosteron.

Van oesters krijg je ook een erg egale huid.
Van oesters krijg je ook een erg egale huid.

Precies 98 jaar later in 1896 reed Henry Ford voor het eerst de openbare weg op met zijn zelfgebouwde auto. Dat hij het überhaupt voor elkaar kreeg een auto te bouwen mag wel als een klein wonder beschouwd worden. Op het moment dat hij namelijk de schuur, waarin hij de auto gebouwd had, uit wilde rijden, kwam hij er achter dat z’n auto te breed voor de deur was. Hierop hakte hij met een bijl een deel van de muur naast de deur weg, zodat hij toch nog de testrit uit kon voeren. Helaas wel met een uur vertraging. Een timmermansoog is kennelijk geen vereiste voor het bouwen van een automobiel.

Tot slot introduceerde de Humpty Dumpty supermarkt op 4 juni 1937 de eerste winkelwagentjes. De eigenaar van de winkel had het ontwerp gebaseerd op een klapstoel, waarop hij wieltjes had gemonteerd en 2 mandjes. Winkelen zou nooit meer hetzelfde zijn…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *