Categories
Geschiedenis Trivia

De Niagara Falls en de ark van Noach

De Niagara Falls is de bekendste waterval ter wereld. Dat was echter niet altijd zo. In 1827 besloot een groep hoteleigenaren dat de buurt wel een toeristische oppepper kon gebruiken. Om de toeristen te lokken bedachten ze een speciale stunt.

Eerst kochten ze een afgedankte schoener, die ze optuigden als piratenschip. Vervolgens maakten ze advertenties waarin ze aankondigden dat de Ark van Noach de rivier de Niagara zou afvaren en heelhuids de afdaling van de waterval zou overleven.

Een piratenark van Noach kan uiteraard niet zonder verzameling dieren. Helaas was het niet mogelijk van elk levend dier 2 exemplaren te bemachtigen. Bovendien was daar helemaal geen plaats voor op de schoener. De groep dieren die uiteindelijk op de boot werd gezet bestond uit 2 jonge beren, een gans, een hond, een bizon, een paar gekooide roofvogels, enkele huiskatten en een geit.

Op de dag van het aangekondigde spektakel had zich een publiek van maar liefst tienduizend mensen verzameld bij de waterval, wachtend op de nooit eerder vertoonde combinatie van een ark vol met dieren, bestuurd door een piraat, op honderden kilometers van de zee.

Het einde van de ark

De als piraat verklede kapitein sprong, kort voordat de ark bij de waterval arriveerde, als eerste in een roeibootje en verliet zo het schip. Gevolgd door de 2 beren, die de bui ook al zagen hangen en door de rivier naar een eilandje zwommen. De rest van de dieren was vastgebonden of had niet door dat het geen goed idee was om aan boord te blijven.

Enkele ogenblikken later stortte de schoener onder luid gejuich van de waterval te pletter. Behalve de gans, die kennelijk op het laatste moment had besloten de vleugels te nemen, overleefde niemand de val, tot vreugde van het publiek.

Ook de hoteleigenaren hadden een goede dag. De stunt droeg enorm bij aan de bekendheid van de waterval als toeristische trekpleister, waar je met een beetje geluk een bizon te pletter kon zien vallen.

Tegenwoordig is dat helaas niet meer mogelijk en heb je hoogstens kans op iemand die z’n evenwicht verliest na een mislukte selfie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *